Koktajl jagodowy z masłem orzechowym

Życzę Ci udanego dnia!

Polecam

Koktajl jagodowy z masłem orzechowym… Pewnie nie często spotykacie się z takim połączeniem. Ale uwierzcie mi, połączenie jagód i masła orzechowego działa. Koktajl jest naprawdę pyszny, sycący, no i w ogóle mega wartościowy. Wczoraj kupiłam paczkę mrożonych jagód i zrobiłam koktajl z samym mlekiem, a dzisiaj znowu miałam ochotę na ten napój, tylko chciałam go trochę „podkręcić”. Początkowo miałam zamiar dodać banana, ale okazało, że ktoś mi go zjadł 🙂 Trochę zawiedziona, otworzyłam szafkę w kuchni, żeby sprawdzić co mogę dodać do koktajlu. No i od razu rzucił mi się w oczy słoiczek masła orzechowego. W połowie pusty 🙂

Trochę miałam wątpliwości, co do dodania masła orzechowego do napoju, ale szybko się ich pozbyłam – po prostu wygooglowałam takie połączenie i okazało się, że było kilka przepisów z tymi składnikami w roli głównej. Co ciekawe i ważne, szklanka takiego koktajlu z powodzeniem może zastąpić Wam jeden posiłek.

Także, wyciągnąć z szafy blender i do dzieła!

Koktajl jagodowy z masłem orzechowym

Czas przygotowania: 5 minut

Porcja dla dwóch osób

Kcal: około 412 na dwie pełne szklanki

Składniki:

  • szklanka jagód, mogą być mrożone
  • szklanka mleka
  • łyżeczka soku z cytryny
  • łyżeczka płynnego miodu albo dwie łyżeczki syropu z agawy
  • łyżka masła orzechowego

Przygotowanie:

  • Wszystkie wymienione powyżej składniki zblendować w blenderze.

Koktajl jagodowy z masłem orzechowym gotowy! Smacznego♥

koktajl jagodowy z masłem orzechowym
koktajl jagodowy z masłem orzechowym

Poprzedni artykuł