Fit krówki. Tylko dwa składniki!

Życzę Ci udanego dnia!

Polecam

Chyba niewiele jest takich osób, które nie lubiłyby w dzieciństwie krówek. Te mega słodkie, ciągnące się smakołyki są pyszne, ale…. no właśnie…. ale są strasznie kaloryczne. Produkuje się je z masła, cukru (syropu) i mleka. Trudno takie cukierki nazwać zdrowymi albo chociaż nieszkodzącymi naszemu zdrowiu. Natomiast fit krówki, czyli dzisiejsza propozycja jest trochę przeciwieństwem oryginalnej krówki.

Wiele polskich firm produkuje krówki na dużą skale. My natomiast „wyprodukujemy” fit krówki do użytku domowego. A więc uśmiechnijcie się i do dzieła ! 🙂

FIT KRÓWKI

Czas przygotowania: 15 minut plus kilka godzin masy krówkowej w lodówce

Dla dwóch osób

Składniki:

  • daktyle – 200 g
  • płatki migdałowe – 250 g

Przygotowanie:

  • Daktyle namocz, następnie odciśnij z wody i zblenduj na gładką masę.
  • Płatki migdałowe zblenduj na pyłek i połącz z masą daktylową.
  • Tak powstałą masę przełóż do silikonowego pojemnika i włóż do lodówki na kilka godzin.
  • Następnie wyjmij z lodówki i pokrój w kostkę.

fit krówki – dwa składniki: daktyle i płatki migdałowe
fit krówki
- Advertisement -spot_img

ZOSTAW ODPOWIEDŹ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Koniecznie przeczytaj

- Advertisement -spot_img

Polecam!!!

- Advertisement -spot_img