Zdrowy gulasz z żołądków indyczych!

Mniam... dzisiaj polecam zdrowy gulasz z żołądków indyczych!

Życzę Ci udanego dnia!

Polecam

Gulasz z żołądków indyczych z pewnością nie jest zbyt częstym gościem w polskich domach. A to wielka szkoda, bo to smaczne i pożywne danie, które zasługuje na specjalne miejsce na stole. Choć jego przygotowanie wymaga sporo czasu, to jest to stosunkowo łatwe danie. Podroby są bogate w składniki odżywcze: białko, cynk, magnez, witaminy z grupy B. 

GULASZ Z ŻOŁĄDKÓW INDYCZYCH

Danie dla kilku osób

Składniki na gulasz z żołądków indyczych:

  • 1/2 ugotowanych żołądków indyczych
  • 4 zielone papryki peperoni
  • 2 czerwone papryki peperoni
  • 3 łodygi selera naciowego
  • olej rzepakowy
  • 6 ząbków czosnku
  • łodygi kolendry
  • szklanka bulionu warzywnego
  • 5 łyżek sosu sojowego

Przygotowanie gulaszu z żołądków indyczych:

  • Warzywa pokrój w dość cienkie plasterki.
  • Żołądki oczyść z twardych błon i pokrój w cienkie plasterki.
  • Na głębokiej patelni rozgrzej olej i podsmaż na niej pokrojone w plasterki ząbki czosnku.
  • Na patelni przesmaż żołądki i je wyciągnij.
  • Ponownie rozgrzej olej i przesmaż na niej seler naciowy i paprykę. Dodaj do warzyw kolendrę.
  • Do usmażonych warzyw dodaj żołądki.
  • Na koniec dolej bulion warzywny i sos sojowy.
  • Ja proponuję podać gulasz z razowym chlebem tostowym.

Gulasz z żołądków indyczych gotowy!

- Advertisement -spot_img

ZOSTAW ODPOWIEDŹ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Koniecznie przeczytaj