Placuszki bananowe. Tylko dwa składniki!

Pyszne i delikatne placki bananowe. Tylko dwa składniki!!

Życzę Ci udanego dnia!

Polecam

Powiedzmy sobie szczerze. Rzadko zdarza się trafić na danie – smakołyk, do którego przygotowania potrzeba jedynie dwóch składników. Tak, jedynie dwóch, a mianowicie banana i jajka. Te zdrowie placuszki przygotujesz w trymiga, choć musisz uważać, aby ich nie przypalić (co wymaga trochę wprawy).

Banan i jajko. Tylko dwa składniki, a ile słodkiej przyjemności 😉 Kto by pomyślał, że banan nada się do smażenia go na patelni? Podobno placki bananowe często jadane są przez sportowców i osoby na diecie. Co wiec szkodzi, żeby stały się również potrawą dla całej reszty?

PLACKI BANANOWE!!!

Czas przygotowania: 10 minut

Dla dwóch osób

Kalorie: 30 kcal dla jednego placka

Składniki na placki bananowe:

  • dwa dojrzałe banany
  • cztery jajka

Przygotowanie:

  • Obierz banany i zmiksuj je (aż do uzyskania gładkiej papki).
  • Jajka rozbij do małej miseczki i roztrzep je mikserem albo trzepaczką.
  • Dodaj roztrzepane jajka do masy bananowej. Całość dobrze wymieszaj.
  • Rozgrzej patelnię na średnim ogniu i natłuść ją małą ilością oleju.
  • Przy pomocy łyżki albo chochelki wylewaj masę na patelnię.
  • Zmniejsz moc palnika i smaż placki około 2-3 minut z każdej strony.

Placki bananowe gotowe! Smacznego!

- Advertisement -spot_img

ZOSTAW ODPOWIEDŹ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Koniecznie przeczytaj

- Advertisement -spot_img

Polecam!!!

- Advertisement -spot_img