Budyniowa owsianka. Zdrowe śniadanie

Życzę Ci udanego dnia!

Polecam

Serdecznie polecam przepis na budyniową owsiankę. Jest pyszna, zdrowa i uzależniająca, no i oczywiście świetnie wpisuje się w trendy (w końcu owsianki już od dobrych kilku lat są na absolutnym topie). Owsianka nie jest skomplikowana, a użyte składniki są powszechnie dostępne.

Warto jeść owsianki! Pamiętajcie jest to posiłek, który może jeść cała rodzina. Za sprawą beta-glukanu regularne spożywanie owsianki pomaga utrzymać zdrową i smukłą sylwetkę. Dodatkowo płatki owsiane można skomponować z wieloma składniki – właściwie ogranicza nas tylko nasza wyobraźnia 🙂

BUDYNIOWA OWSIANKA

budyniowa owsianka

Porcja dla jednej osoby

Czas przygotowania: około 10 minut

Składniki:

  • 40 g płatków owsianych
  • jedna szklanka mleka
  • dwie garście mrożonych jagód
  • dwie łyżeczki ksylitolu
  • jedno jajko

plus ulubione dodatki

Przygotowanie:

  • Płatki ugotuj w garnku z mlekiem, ksylitolem i jagodami. Cały czas mieszaj.
  • Pod koniec dodaj surowe jajko i intensywnie gotuj, cały czas gotuj.
  • Po chwili zdejmij z palnika i przełóż do miseczki.
  • Udekoruj ulubionymi owocami czy innymi dodatkami.

Budyniowa owsianka gotowa! Smacznego!

- Advertisement -spot_img

ZOSTAW ODPOWIEDŹ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Koniecznie przeczytaj

- Advertisement -spot_img

Polecam!!!

- Advertisement -spot_img